prosoft Price of Persia Price of Persia

Resurse

Pro Softpro

PRO SOFTPRO SOFT

va propune cele mai bune solutii pentru modernizari industriale. Dorinta noastra este de a identifica toate nevoile clientilor pentru a oferi solutii globale si pachete de servicii cat mai complete folosind echipamente performante in cele mai profitabile conditii.


Pro Softpro

ECRANE GIGANT

Ecranele gigant cu tehnologie LED sunt considerate cel mai inovator mediu publicitar outdoor

Productie

Prosoftware incearca prin intermediul experientei sale sa va ofere solutii inovatoare pentru automatizari statii de asfalt, statii de betoane, automatizari gospodarii de bitum plus multe alte produse indisponibile afacerii dumneavoastra. Pentru informatii aditionale va rugam sa ne contactati cu ajutorul formularului de contact sau sa la numarul de telefon:
+40 233 226 282 ;
+40 233 224 424

Sisteme de paletizare scandura

Paletizarea

Paletizarea este actiunea si efectul de a pune marfa pe un palet pentru a-l depozita si transporta.

Incarcarea unui palet se poate face manual, dar nu este tocmai un sistem prea des utilizat in zilele noastre. Greutatea maxima a unui pachet care poate fi manipulat manual este de 25 de kilograme, iar in ultimul timp s-a limitat la 15 kilograme pentru a preveni oprirea lucrarilor datorita durerilor de spate ale angajatilor. Asadar cel mai bine este sa manipulam aceste incarcaturi mecanic.

Manipularea mecanica a incarcaturilor:

Pentru incarcaturile paletizate mediul de manipulare cel mai des intalnit este transpaleta. Este vorba despre un instrument de manipulare manual cu 2 brate ("furculita"), care ridica incarcatura de la sol cativa centimetri, exact cat este necesar pentru a muta incarcatura dintru-un loc in altul. Dimensiunea maxima dintre cele 2 brate este de 12-15 dm.

Stivuitorul:

Este o transpaleta moderna si dipune de doua brate "furculite" fixe si doua mobile. Permite suprapunerea a cel putin 2 paleti, partea fixa ramanand la nivelul solului.

Motostivuitorul:

Este un vehicul manipulat de o persoana cu carnet special. La fel ca si transpaleta si stivuitorul are acele brate frontale care se introduc sub paleti pentru a ridica incarcatura. In zilele noastre este sistemul de lucru cel mai des utilizat.

Paletizarea automata:

Este un ascensor electric care depoziteaza paletii in depozite automatizate. Exista unele conditii care trebuiesc indeplinite pentru a putea efectua acest gen de paletizare.

Inaltimea depozitului este impartita in spatii goale iar paletii nu se pot stivui unul peste altul, ci trebuie sa intre in locurile prevazute: inaltimea maxima = inaltimea - 100 mm aproximativ. Daca depozitele nu dispun de plataforme paletii trebuie sa se aseze pe 2 bare ale caror dimensiuni sunt de obicei cuprinse intre: 800, 1000 sau 1200 mm, distanta intre ele.

Tocmai de aceea este obligatoriu ca:

-baza inferioara a paletului sa existe

-baza paletului sa fie perpendiculara cu barele

-pentru paletizatoare si depozite automatizate, partile experioare incarcaturii si paletului sa respecte cu precizie cerintele clientului.

Masina de paletizat:

Este vorba despre o masina care combina componente mecanizate si electrice avand ca scop aranjarea produselor ambalate in cutii, saci, pe un palet care poate fi din lemn, metal, plastic.

Pentru a substitui paletul exista foi antialunecare care pot fi din carton sau din plastic. Pentru a le putea pune una peste alta, aceste incarcaturi pentru ca se folosesc aceste foi de antialunecare, trebuie sa instalam pe motostivuitoare un aparat special care se numeste "push and pull". Paletizatoarele pentru sacii de 25 de kg, pot paletiza 600 de saci pe ora (cu robot sau brat mecanic) pana la 4500 de saci pe ora (vorbim de masini foarte complexe utilizate in industria cimentului).

 

Trebuie sa tinem cont de cateva repere pentru a determina greutatea incarcaturii si inaltimea acesteia:

-Unele incarcaturi pot fi mult prea grele pentru stivuitoare sau motostivuitoare mici iar acestea se pot inclina sau chiar pot cadea in momentul in care incearca sa ridice incarcatura. Este mai bine sa limitam greutatea. De altfel exista depozite care admit incarcarea pe m2 atunci fiind convenabil sa reducem greutatea incarcaturii.

-Alte depozite sunt dotate cu ascensoare sau macaralele de la un etaj la altul a caror inaltime este mica si nu admite incarcaturi inalte.

Inaltimea unui camion utilizat pentru transport se situeaza intre 2.5 si 2.6 m si trebuie sa ne gandim sa lasam cam 15 cm distanta pentru a putea ridica si muta marfa in camion, ceea ce ne permite sa avem o incarcatura cu 2.4 m inaltime.

Trebuie sa ne luam masuri de precautie pentru diferite situatii cum ar fi:

-vechile masini care au ca inaltime numai 2.35

-camionetele frigorifice datorita faptului ca au ventilatoare limiteaza inaltimea la 2 m.

-containerele maritime sunt toate diferite.

 

Inaltimea accesibila pentru ca persoanele sa poata lua ambalaje de deasupra incarcaturii paletizate nu trebuie sa depaseasca 1.8 sau 1.9 m. Este recomandat sa se depoziteze 2 paleti unul peste altul de 1.2 m, in loc de unul singur de 1.8 m.

 

Recomandari: o incarcatura mult prea mare va avea tendinta de a se balasa in timpul transportului, marind astfel necesitatea de rezistenta a incarcaturii pe verticala.



Termeni de utilizare

Ne rezervam drepturile asupra continutului acestui site. Reproducerea informatiilor de pe acest site fara acordul scris al administratorului va fi sanctionata conform legii. Pentru detalii, critici si sugestii va rugam sa trimiteti un email la [email protected] 

SC PRO SOFT SRL
Platforma Industriala Savinesti
Str. Uzinei nr 24 , Ro 617410 Romania
REG COM: 27/1171/27.08.2004
COD FISCAL RO 16719470
PIRAEUS BANK RO096PIRB2900707464001000
TEL FAX: 0233-226282
WWW.PROSOFTWARE.RO
[email protected]